Tech

HIMSS strijkt neer in Amsterdam

De Amerikaanse vereniging voor informatietechnologie in de zorg HIMSS komt naar Nederland. In samenwerking met organisatiebureau Convention Company houdt HIMSS op 31 oktober en 1 november in Amsterdam het eerste HIMSS Nederland-congres.

Naast een non-profit gebruikersvereniging is HIMSS de grootste zorg-IT-beurs ter wereld. De beurs wordt deze week gehouden in New Orleans. HIMSS heeft al eerder geprobeerd om vaste grond onder de voeten te krijgen in Europa. HIMSS werkte hiertoe ondermeer samen met het World of Health IT (WOHIT). Dit congres wordt dit jaar in mei in Dublin gehouden.

Lastig

Volgens directeur Steven Wickel van Convention Company zijn de plannen voor een HIMSS Nederland mede ontstaan door de moeizame gang van zaken rond WOHIT. “HIMSS geeft aan dat de WOHIT in 2014 zeer lastig wordt”, aldus Wickel. “De WOHIT reist namelijk met het voorzitterschap van de EU mee. In de eerste helft van 2014 is dat Griekenland. Griekenland heeft al keurig aangegeven dat ze geen geld voor hebben om deze beurs te betalen dan wel mede te financieren.”

Niet swingend

Daarbij zijn de bezoekersaantallen van WOHIT de afgelopen jaren aan de lage kant gebleven. “Het eigenlijk nooit echt een swingende beurs geworden”, stelt Wickel. “De beoogde tienduizenden mensen hebben ze na vijf jaar hard werken nog steeds niet behaald, terwijl de WOHIT toch echt al in alle windstreken van Europa geweest is.”

Inhoud

De jaarlijkse HIMSS in de VS trekt zo’n 35 duizend bezoekers en telt 900 stands en 1200 workshops. De verwachtingen ten aanzien van een HIMSS NL zijn dan ook hoog gespannen. Vooralsnog zal het beursgedeelte van HIMSS NL relatief bescheiden zijn. De nadruk komt te liggen op een goed inhoudelijk programma, dat gedragen wordt door gastsprekers van ondermeer Stanford University, Harvard University, Cleveland Clinics, Mayo, HCA en GroupHealth.

Of HIMSS NL een jaarlijkse gebeurtenis wordt, hangt volgens Wickel af van het succes. Half april denkt Wickel het programma bekend te kunnen maken en de inschrijving te openen. De entreekosten van het tweedaagse congres zullen rond de 175 euro liggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top