ACTUEEL

Klink: 'Meer zorg bij huisarts, minder bij specialist'

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) zoekt naar manieren om de huisartsen zodanig te versterken dat zieke patiënten minder doorverwezen hoeven te worden naar een duurdere specialist. Klinkt hoopt te besparen op uitgaven door de zorg zoveel mogelijk in “de eerste lijn dichtbij huis” te houden.

'Zorg beter organiseren'

Dat zei Klink zaterdag in radioprogramma Tros Kamerbreed. “Voordat we nu meer geld gaan uitgeven, moeten we eerst bekijken hoe we de zorg beter kunnen organiseren.” Met de vergrijzing wordt een toenemend beroep verwacht op de zorg de komende jaren. Haaks daarop staat dat de minister nu flink moet bezuinigen wegens de economische crisis.

Eerdere maatregelen

Zo heeft Klink eerder dit jaar al maatregelen genomen om meer zorg bij de huisarts te houden op het gebied van diabetes, hartfalen, COPD (een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem) en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Mensen met deze ziekten krijgen een voortaan bij de huisarts pakket aan behandelingen aangeboden. Hierdoor zijn minder verschillende zorgverleners, van huisarts tot specialist, nodig. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top