ACTUEEL

Lensink directeur zorg Zorgverzekeraars Nederland

Lensink directeur zorg Zorgverzekeraars Nederland

Marianne Lensink is per 1 juni 2013 benoemd tot directeur zorg bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Samen met algemeen directeur Pieter Hasekamp vormt zij vanaf die datum de directie van ZN.

ZN maakte in oktober 2012 bekend de directie terug te brengen tot twee personen. Tony Lamping en Theo Hoppenbrouwers zijn onlangs teruggetreden uit de directie van ZN. Hoppenbrouwers blijft tot 1 september 2013 nog wel in dienst als directieadviseur.

Verpleegkundige

Marianne Lensink  is haar carrière in de zorg begonnen als verpleegkundige in het Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Als hoofdverpleegkundige werkte zij onder meer in het UMC Utrecht. In dat ziekenhuis vervulde zij vanaf 1997 diverse managementfuncties. Van 2007 tot 2012 was zij lid van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente met de portefeuille zorg, bedrijfsprocessen en HRM. Sindsdien is zij directeur bij Careyn in Utrecht. Naast haar hoofdfunctie heeft zij in de loop van de jaren een groot aantal bestuurlijke en adviesfuncties gehad in de zorg.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Gerard

9 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 11-03-2013 09:30.

Marian Kaljouw

10 maart 2013

Fantastisch Marianne! Van harte gefeliciteerd! ZN mag zich ook feliciteren, maar dat weten ze vast. En wat de vrouwen betreft...het wordt mooi in zorgland!

Top