ACTUEEL

OM: 27 aangiften tegen Ruwaard van Putten

Zo’n 27 mensen hebben aangifte gedaan tegen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam vrijdag bekendgemaakt. De aangiften zijn niet alleen gericht tegen de in opspraak geraakte afdeling cardiologie, maar ook tegen andere afdelingen van het ziekenhuis.

Een speciaal expertisecentrum binnen het OM dat zich richt op medische zaken onderzoekt de aangiften. Of er een strafrechtelijk onderzoek komt, is nog niet duidelijk.

De hartafdeling van het ziekenhuis werd in november gesloten vanwege een mogelijk onverklaarbaar hoog sterftecijfer op die afdeling in 2010. De afdeling is inmiddels weer open, onder regie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Het ziekenhuis in Spijkenisse staat nog steeds onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Schadeclaims

Via Hartpatiënten Nederland en letselschadeadvocaat Rob Vermeeren hebben in totaal 95 mensen een claim ingediend tegen het ziekenhuis.  De totale schade is door Vermeeren vastgesteld op 600 duizend euro. Hij stelde het ziekenhuis voor om een fonds van 200 duizend euro in te stellen zodat gedupeerden snel gecompenseerd kunnen worden. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heeft dit voorstel afgewezen.

(ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top