ACTUEEL

Beeldzorg Sensire wint eerste Beyond Borders-prijs

Het initiatief Beeldzorg-Achterhoek Connect van zorgaanbieder Sensire heeft de eerste ‘Beyond Borders in de zorg’-verkiezing gewonnen. Met de prijs wil organisatieadviesbureau Boer & Croon innovatieve en inspirerende initiatieven die over de grenzen van de zorg heen reiken onder de aandacht brengen.

Beeldzorg - Achterhoek Connect is een iPad-applicatie waarmee ouderen op afstand gebruik kunnen maken van het thuiszorgaanbod van de Sensire. Sensire en software-ontwikkelaar Focus Cura zijn bezig om ook het zorgaanbod van huisartsen en poliklinieken in de applicatie op te nemen. Daarnaast kunnen de gebruikers op eenvoudige wijze contact leggen met familieleden en een scala van lokale gemaksdiensten ontsluiten.

Bereikbaar en betaalbaar

“Met de iPad hebben we een middel in handen gekregen dat de zorg bereikbaar en betaalbaar houdt”, aldus Ellen Steenmeijer, adviseur Sensire. Volgens Steenmeijer is de combinatie van zorg en gemaksdiensten één van de sleutels van het succes van Beeldzorg. “Iemand die zich beter voelt, vraagt vaak minder zorg.” Steenmeijer benadrukt dat beeldzorg geen vervanging, maar een aanvulling is op het reguliere zorgaanbod. “Ik heb een iPad nog nooit steunkousen zien aantrekken”, aldus Steenmeijer.

Jury

De jury onder voorzitterschap van voorzitter Maarten Rook van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) bekeek in totaal negen inzendingen. Een tweede en der plek waren er voor respectievelijk het Rotterdamse jeugdzorgproject Flexus / JeugdPlein en de digitale revalidatiecoach Dr. Kinetic.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top