ACTUEEL

Doorstart Villa Zorg Veenendaal mislukt

De failliete instelling voor ouderenzorg Villa Zorggroep uit Veenendaal gaat op 15 maart definitief dicht. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad (RD).

De curator meldde eind vorige week dat de laatste potentiële overnamepartij is afgehaakt. Eigenaar BSA Zorg werd op 22 januari failliet verklaard. Zeven partijen bleken geïnteresseerd in overname, maar haakten uiteindelijk af vanwege de risico’s.

Vergunningen

“Voor een gezonde exploitatie zouden nog vier of vijf appartementen op zolder moeten worden gemaakt”, aldus curator Van Vlastuin van Bouwman Van Dommelen Advocaten in het RD. “Daarvoor ontbraken de vergunningen van de brandweer, Inspectie voor de Gezondheidszorg en de gemeente.”

Bewoners

BSA Zorg exploiteerde sinds december 2011 Villa Florence aan de Kerkewijk 201 in Veenendaal als particuliere instelling voor reformatorische ouderenzorg. In de zorgvilla woonden vijf bewoners, een te klein aantal voor een gezonde exploitatie, aldus Van Vlastuin gisteren. Van Vlastuin heeft de vier huidige bewoners gewezen op drie soortgelijke particuliere instellingen: Huize Spoor in Achterberg, Huize Marijke in Doorn en Zorgvilla Decor in Ede.

Leerpunt

Volgens Van Vlastuin bewijst het faillissement dat er geen draagvlak is voor particuliere reformatorische ouderenzorg.”Leerpunt van dit faillissement is echter wel dat ondernemers hun zaak van tevoren goed voor elkaar moeten hebben en dat de vergunningen binnen zijn voordat de zorg start”, aldus de curator in het RD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top