ACTUEEL

Mijnmedicijncoach wint KNMP Zorginnovatieprijs

Het online medicatiebegeleidingsprogramma Mijnmedicijncoach van het bedrijf 2Comply heeft de KNMP Zorginnovatieprijs gewonnen.

Mijnmedicijncoach is een gepersonaliseerd en interactief zelfmanagementsysteem dat de therapietrouw van patiënten bevordert door gebruik te maken van internettechnologie, kennis uit de gedragswetenschappen en farmacotherapie.

Gezondheidswinst

Het is volgens de jury een effectief hulpmiddel voor apotheker en patiënt bij het chronisch gebruik van medicijnen en levert de samenleving aantoonbare gezondheidswinst op. De therapietrouw neemt gemiddeld met 35 procent toe bij gebruik van Mijnmedicijncoach. Daarnaast voorkomt het onnodige ziekenhuisopnames en extra doktersbezoek.

Innovatief

De jury van de KNMP Zorginnovatieprijs is onder de indruk van de wijze waarop 2Comply dit systeem heeft ingevoerd in apotheken. “Dit initiatief is zo goed geïmplementeerd, dat het haast niet meer als innovatief voelt, terwijl dat het wel degelijk is”, stelt de jury. Ongeveer 600 apothekers gebruiken dit programma al bij hun zorgverlening en zo’n 80.000 patiënten gebruiken het als ondersteuning voor hun zelfmanagement en als communicatiemiddel met hun apotheker.

2Comply

De apotheker Sjoerd Komen heeft in 2005 samen met collega’s Paul de Wit (arts) en Jan Veldhuizen (huisarts) het bedrijf 2Comply opgericht. Hun doel daarbij was om in de eerstelijns zorg chronische medicatiegebruikers te ondersteunen in het gebruik van hun medicatie. De oplossing moest een grootschalige toepassing genieten, maar op individuele gebruikers zijn afgestemd.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top