ACTUEEL

Werkgelegenheid op campus MSD Oss blijft achter

Het aantal banen op de campus bij MSD in Oss blijft achter bij de plannen. Eind 2012 waren er 112 voltijdbanen, tegenover 181 die werden verwacht. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant schrijven dat in een voortgangsrapportage.

Het zogenoemde Pivot Park (voorheen Life Sciences Park) werd in 2011 bedacht voor 500 onderzoekers die werden ontslagen bij farmaceutisch bedrijf MSD (voorheen Organon). Zij kunnen op het terrein gebruik maken van de gebouwen en machines die MSD achterlaat. De campus ging vorig jaar open.

Inschatting

Directeur Alie Tigchelhoff noemde dinsdag verschillende redenen voor de achterblijvende werkgelegenheid. Volgens haar is het aantal bestaande bedrijven dat naar Oss zou verhuizen te optimistisch ingeschat. Ze legde uit dat bestaande bedrijven de ontwikkelingen eerst afwachten en bij verhuisplannen nog vastzitten aan een huurcontract. Bovendien ging de campus ruim een maand later open dan gepland. Tigchelhoff maakt zich geen zorgen voor de langere termijn. Zij verwacht over drie of vier jaar 600 tot 700 banen op het Pivot Park.

investering

Voor 2012 is een aanloopverlies van ruim 6 miljoen euro begroot. Volgens Tigchelhoff klopt die raming wel. Hoewel het aantal huurders achterblijft, zijn de uitgaven lager dan verwacht, legde ze uit. De rijksoverheid, de provincie en gemeente hebben afgesproken om samen 40 miljoen euro te investeren in het Pivot Park. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top