ACTUEEL

Commissarissen Slotervaart zoeken interim-manager

De raad van commissarissen het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam willen een interim-manager benoemen, die een deel van de taken van de geschorste bestuursvoorzitter Erbudak overneemt. Dat bevestigt de voorzitter van het toezichthoudend orgaan, Theo Dekker, tegenover Medisch Contact.

President-commissaris Dekker wil tegenover Medisch Contact geen namen noemen, maar denkt “in de loop van volgende week” meer duidelijkheid te kunnen geven. Sinds haar schorsing hebben medebestuurders Dees Brandjes en Jos Beijnen Erbudaks bestuurstaken waargenomen. Zij zijn daarnaast ook actief als respectievelijk internist en ziekenhuisapotheker.

Bestuurlijke aandacht

Volgens Medisch Contact maakt de combinatie van functies het onmogelijk om adequaat te reageren op de problemen van het Slotervaartziekenhuis. Het ziekenhuis voert hernieuwde contractbesprekingen met zorgverzekeraar Achmea. Ook vragen de nasleep van Erbudaks schorsing en de dreigende terugbetaling van een miljoenenlening bestuurlijke aandacht.

 

 

10 Reacties

om een reactie achter te laten

Ir. de Gouw

13 maart 2013

Me dunkt dat Job Cohen de aangewezen persoon is om hier het zieknhuis in rustiger vaarwater te brengen. In Haren heeft deze bruggenbouwer zijn sporen ook weer verdient. Bovendien kent hij als ex burgemeester van Amsterdam de vele ins en outs van de ziekenhuiswereld.

Ja, hoe meer men zijn kwaliteiten in ogenschouw neemt hoe een realistischer keuze het ons voorkomt.

Hij is ook de aangewezen man in de kontakten met de vele nieuwe Nederlanders die werkzaam zijn in het Slotervaart en het stadsdeel waar het ligt. Als bekend politicus heeft hij ook toegang tot organisaties die van levensbelang kunnen zijn en bovendien heeft hij goede kontakten met de bankwereld.

Als laatste heeft deze zeer intelligente man een groot draagvlak bij alle partijen en de specialisten erkennen zijn diplomatieke gaven in de onvermijdelijke onderhandelingen over de pecunia.

Vullings

14 maart 2013

Ik zie in Ab Klink de juiste persoon deze klus te klaren.

Kooistra

14 maart 2013

Dees Brandjes en Jos Beijnen worden het in ieder geval niet. Deze dokters hebben gelogen in de media over Aysel Erbudak dat zij solistisch zou hebben opgetreden. De Telegraaf heeft aangetoond dat er wel degelijk betrokkenheid van hun kant werd gevraagd via email.

Dokters blijven elkaar dekken ten koste van alles. Zelfs ten koste van de moedige Erbudak die het opnam voor de vrije artsen keuze en die het Slotervaart same met Schram heeft gered.

Het zal niemand verbazen als haar concurrent Winter volgende week op haar stoel zal plaats nemen.

Maar dat is dan wel het einde van het SVZ zoals de vele trouwe medewerkers die Aysel Erbudak op handen droegen het hebben gekend.

Aasgieren hebben geen vlees op de botten van Erbudak achtergelaten. Weg zorg op maat, weg menselijke maat, weg directeur die het terecht durfde opnemen tegen de machtige verzekeraar Achmea. Die vocht voor vrije artsenkeus. Die vocht voor haar patiënten en haar personeel.

Bedankt Brandjes en Beijnen.

Wolf

14 maart 2013

Aysel heeft alle interim bestuurders en externe adviseurs de deur uit gestuurd en ze is nog niet weg en de eerste Interim bestuurder komt al weer binnenwandelen. De Circel is rond. Als ik advies mag uit brengen .Zou ik kiezen voor Rob Oudkerk.

Yves Grijrath

14 maart 2013

Ik ben beschikbaar.Ik heb er zin an.Ik denk dat ik de juiste man ben voor deze functie.

Anoniem

15 maart 2013

Waarom wordt er niet aan het personeel gevraagd of ze Aysel terug willen. Geloof mij maar , er zullen nog geen eens 90 % zijn, die haar terug willen. Als zaken vrouw is zij oké, maar niet voor haar personeel. Daar heeft zij geen kaas van gegeten.

Appelman

15 maart 2013

Pieter Kalbfleisch is een man naar mijn hart hij gaat het SVZ de juiste weg wijzen.Een Ayselloze weg dat is duidelijk.

Anoniem

15 maart 2013

Piet Kalfsvlees is heeft meineed gepleegd in de affaire Chipsol. Die komt dus duidelijk niet in aanmerking.

Op termijn zal Kalfsvlees ook emigreren want het klimaat voor Joden is sinds de ritueel slacht affaire volgens Bolkestein niet van dien aard dat Joden hier zullen blijven.

Appelman

16 maart 2013

De Schrammetjes kunnen opgaan met vlekje op persoonlijkheden.Erbudak met haar criminele verleden is jarenlang in bescherming genomen.

Smiley

16 maart 2013

Als het kalf verdronken is, dempt men de put.

Top