ACTUEEL

Cardioloog Ruwaard weer aan het werk

Een van de vier geschorste cardiologen van het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is donderdag weer aan het werk gegaan. Het is nog niet bekend of en wanneer de andere drie weer aan de slag gaan. Dat heeft het ziekenhuis laten weten.

Vorige week liet minister Edith Schippers weten dat één cardioloog weer aan de slag mocht. Over de andere drie valt een beslissing als een rapport van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie naar buiten wordt gebracht. Een woordvoerster van het ziekenhuis weet niet wanneer dat gebeurt, maar verwacht het "een dezer dagen".

"Wij zijn uiteraard blij dat dokter Sankatsing groen licht heeft gekregen om weer in het Ruwaard aan het werk te gaan," aldus Gerrit Jan van Zoelen, voorzitter raad van bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. "Wij hebben het volste vertrouwen in deze cardioloog. Ook van patiënten krijgen wij veel telefoontjes dat ze blij zijn met dit goede nieuws".

Bevel

Alle leden van de maatschap cardiologie van het ziekenhuis moesten in november vorig jaar hun werk neerleggen. De Inspectie kwam destijds met dit bevel na bestudering van een aantal patiëntendossiers in een onderzoek naar het grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. Mogelijk zijn mensen overleden door fouten van cardiologen. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top