ACTUEEL

Ruwaard van Putten ontslaat 155 medewerkers

Ruwaard van Putten ontslaat 155 medewerkers

Zo’n 155 medewerkers van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse worden dit jaar ontslagen. Dat heeft het ziekenhuis donderdag laten weten. Komende week worden de betreffende medewerkers persoonlijk ingelicht.

Vorige maand maakte het in opspraak geraakte ziekenhuis al bekend dat het "een fors deel" van het personeel moest ontslaan. Reden hiervoor is de “zorgelijke” financiële situatie waarin het ziekenhuis verkeert.

Financiële situatie

In het ziekenhuis zijn in januari maand minder patiënten behandeld dan begroot, maakte het ziekenhuis in februari bekend. Als deze trend zich doorzet, kan het een tekort van enkele miljoenen dit jaar opleveren, zo vreesde het ziekenhuis, dat daarbij aankondigde een "fors" aantal van de ongeveer 1100 medewerkers te ontslaan.

Sterftecijfers

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis raakte in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie in 2010. De volledige hartafdeling werd vorig jaar tijdelijk gesloten, de polikliniek is inmiddels weer open. (ANP / Skipr)

Lees meer over de ontwikkelingen rond het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in het dossier op Skipr.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 maart 2013

Er WAREN al financiële problemen nog Vóór Het cardiologendrama!

Sommigen (Frits van den Broek misschien?) vinden het wel handig de hele zwarte piet naar de cardiologen door te schuiven maar wel zo eerlijk is om ook ff te kijken wie verantwoordelijk was voor het tekort van maar liefst 5 miljoen!

http://www.skipr.nl/actueel/id11171-ruwaard-van-putten-in-zwaar-weer.html

Anoniem

15 maart 2013

Hoeveel managers met hoge salarissen worden er ontslagen?
Of betreft dit alleen mensen op de werkvloer?
Is de directeur ook bereid om voor minder te gaan werken?
Hoe is dit ontstaan?
Als je goed werk levert komen er vast wel meer mensen naar dit ziekenhuis.

Top