ACTUEEL

SP vreest klappen thuiszorg West-Friesland

Als de plannen van het Rijk om driekwart van het budget voor de huishoudelijke hulp te schrappen daadwerkelijk doorgaan, raakt de thuiszorg in West-Friesland jaren achterop. Dat stelt de SP. De partij heeft woensdag een informatiebijeenkomst georganiseerd om deelnemers aan een landelijke protest in beweging te krijgen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Korting huishoudelijke hulp

De partij voorziet dat door de korting op de zorgbudgetten honderden banen in de regio verloren, aldus de krant. Dit heeft volgens de partij veel impact op de zorg voor gehandicapten, mensen met een psychiatrische beperking en ouderen in West-Friesland.

Landelijke demonstratie

Thuiszorgmedewerkers hebben begin februari tijdens een bijeenkomst in Nieuwegein een landelijke demonstratie op 6 april in Den Haag aangekondigd.  Hiermee protesteren zij tegen de bezuiniging van 1,2 miljard euro die het kabinet heeft aangekondigd. Thuiszorgmedewerkers zijn bezorgd dat mensen die nu huishoudelijke hulp krijgen, straks veel minder of helemaal geen hulp meer ontvangen. Ook zijn er zorgen over de kortingen op de persoonlijke verzorging en dagbesteding. Die voorzieningen vallen nu nog onder de AWBZ, maar gaan in de toekomst naar de gemeenten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Johan

14 maart 2013

Ja, heel het Nederlandse volk zal weten dat Rutte onder de 3% wil blijven.
Al zeggen alle betrokkenen dat het afgelopen moet zijn met de bezuinigingen, Rutte houdt lachebekkend vol. En Samsom , de GreenPeace querulant, komt met zijn PvdA slogan: wij vertellen het eerlijke verhaal.
Emile je wordt samen met de PVV de grootste. Forceer een kabinetscrisis want het water staat Henk en Ingrid tot de lippen. Eruit met de graaiers bij de baken en de academici die zich tegoed hebben gedaan onder het mom van crisis bestrijding.
Zelfs Smit Kroes (VVD) roept ondernemende dames op de crisis voor eigen gewin te gelde te maken.
Walgelijk dat ouderen en gehandicapten de prijs nu dreigen te betalen.

Top