ACTUEEL

Thuiszorgorganisaties hoeven boete niet te betalen

Thuiszorgorganisaties Stichting Carinova en de Carint-Reggeland Groep hoeven een boete van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) uit 2010 niet te betalen. Dat heeft de rechter 14 maart 2013 bepaald.

Volgens de Rechtbank in Rotterdam is het niet voldoende komen vast te staan dat de beide organisaties een non-concurrentiebeding zijn overeengekomen met andere partijen.

Hoge boetes

De NMa oordeelde in 2008 dat in totaal negen aanbieders de mededingingswet overtraden. Om die reden legde de kartelwaakhond in september 2010 hoge boetes op die samen goed waren voor meer dan 14 miljoen euro. Carinova diende 4,3 miljoen euro te betalen en Carint-Reggeland 1,3 miljoen. In december 2011 werden deze boetes door de NMa verlaagd naar respectievelijk 3,7 en 1,1 miljoen euro.

In april 2012 werd al bekend dat vijf andere thuiszorgorganisaties, te weten Viva! Zorg, Zorgbalans, Hilverzorg, de Vivium Zorggroep en Thuiszorg Gooi en Vechtstreek, de boete die zij door de kartelwaakhond opgelegd hadden gekregen, niet hoefden te betalen.

Hoogst onwaarschijnlijk

Branchevereniging ActiZ stelde destijds al dat het met de gerechtelijke uitspraak hoogst onwaarschijnlijk was dat de andere organisaties, waaronder Carinova daadwerkelijk zouden worden beboet.

Het is nog niet duidelijk of de NMa wel of niet hoger beroep zal instellen tegen de beslissing van de rechtbank.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 maart 2013

Oh, dat is toch 'gesjoemel' en er zijn geen PGBhouders bij betrokken? Oh, dan hoeft zich ook niemand hierom druk te maken.

http://www.skipr.nl/actueel/id12998-enorme-fraude-met-persoonsgebonden-budget-.html

Top