ACTUEEL

'IGZ doet sinds september 2012 onderzoek bij Haga'

Het HagaZiekenhuis en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben sinds september 2012 contact over de problemen bij de afdeling cardiochirurgie van het ziekenhuis. Dat stelt een woordvoerder van het Haga. De IGZ laat bij monde van een woordvoerster in het midden vanaf wanneer de IGZ op de hoogte was van de problemen.

"De IGZ is op de hoogte en doet onderzoek naar de problemen", aldus de woordvoerster van de IGZ, die verder niets losliet over de aard van het onderzoek. Het ziekenhuis of een afdeling ervan staat niet onder verscherpt toezicht van de IGZ.

Sterftecijfer

Zaterdag meldde radioprogramma Argos dat er tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen overleden op de afdeling cardiochirurgie van het ziekenhuis, iets wat het ziekenhuis zelf tegenspreerkt. Het ziekenhuis stelt dat er geen hoger sterftecijfer is; er zou sprake zijn van een fout in de documentatie. Desalniettemin liet de samenwerking van de chirurgen te wensen over, vandaar ook dat de overeenkomst met een van hen per juni is opgezegd. (ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 maart 2013

Too little, too late.

Top