ACTUEEL

Rechter stelt afkoopsom adviseur Tjongerschans bij

Het ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen heeft de afkoopsom van 1,3 miljoen euro van voormalig personeelsadviseur Güppertz omlaag weten te brengen. Het ziekenhuis hoeft een pensioencompensatie van 258.280 euro niet aan de ex werknemer te betalen. Dit is de uitkomst van een hoger beroep dat het ziekenhuis heeft aangepannen.

De voormalig personeelsadviseur bemiddelde in 2002 bij een conflict tussen de medische staf en het bestuur. Hij eiste hierbij een inkomensgarantie en kreeg die ook. In 2009 ontsloeg het ziekenhuis hem, waarop Güppertz naar de rechter stapte.

Compensatie

In juli 2011 oordeelde de kantonrechter dat hij, bovenop de ontslagvergoeding van 180.000 euro die Güppertz in 2009 al kreeg, tot eind 2017 iedere maand salaris (ruim 6400 euro) ontvangt en het ziekenhuis ook nog eens 258.280 euro betaalt om schade aan zijn pensioen te compenseren. Dit laatste bedrag is in het hoger beroep geschrapt en dient nu door Güppertz inclusief rente terugbetaald te worden.

Signaal

Een woordvoerder van het ziekenhuis reageert in de Telegraaf op de uitspraak: “We hebben in elk geval het signaal afgegeven dat we dit soort dingen niet zomaar kunnen laten passeren. We voelen ons door deze uitspraak gesteund in onze opvatting dat de vorige directie een veel te ruimhartige regeling heeft mee gegeven. We hebben de gouden handdruk voor  werknemers in ziekenhuizen op de kaart gezet en het geld dat terugkomt, kunnen we nu aan de patiënten besteden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top