ACTUEEL

Gemeente Emmen zet thuiszorgbeleid voort

De gemeente Emmen gaat door met het uitvoeren van haar omstreden thuiszorgbeleid. De gemeente ziet zich in haar beleid gesteund door de uitspraak van de rechter op 14 maart 2013. Dat meldt de organisatie op de website.

De rechter deed 14 maart uitspraak in een zaak die een gehandicapte uit Emmen aan hadden gespannen. De rechter verklaarde het thuiszorgbeleid onwettig. De gemeente voldoet volgens de rechter onvoldoende aan de compensatieplicht van de Wmo.

Niet onredelijk

De gemeente ziet zich echter gesterkt in de uitspraak van de rechter. ‘Na bestudering van de uitspraak stelt de gemeente vast dat de rechter de wijze van indiceren in 2012 correct acht. De rechter vindt het door de gemeente vastgestelde normenkader niet onredelijk,’ aldus de gemeente in een verklaring.

De uitspraak van de rechter heeft volgens de gemeente betrekking op de communicatie en overgangsprocedure die de gemeente gehanteerd heeft. De gemeente heeft ‘verzuimd de cliënten eind 2012 een besluit te sturen, waarin staat dat men op basis van de beschikking een algemene of individuele voorziening (maatwerk) in 2013 krijgt. Deze procedurele fout vindt het college vervelend en het college zal voor cliënten die in beroep zijn gegaan een nieuw besluit nemen.’

Schoonmaakondersteuning

Emmen heeft per 1 januari de huishoudelijke hulp vervangen in algemene schoonmaakondersteuning. Daarbij is het aantal uren huishoudhulp verlaagd en zijn de persoonsgebonden budgetten afgeschaft.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top