ACTUEEL

Twee patiënten Haga zeggen operatie af

Slechts twee patiënten hebben hun operatie afgezegd na de commotie die afgelopen weekeinde over het HagaZiekenhuis ontstond. Dat heeft bestuurder Marjolein Tasche aan het ANP laten weten.

Iedereen die deze week geopereerd zou worden op de afdelingen cardiochirurgie en cardiologie in het Haagse ziekenhuis, is door de artsen gebeld.

Cardiochirurgie

Het ziekenhuis kwam dit weekeinde onder vuur te liggen nadat het radioprogramma Argos meldde dat er tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen stierven op de afdeling cardiochirurgie. Tasche spreekt dat met klem tegen. "In 2007 en 2008 was het cijfer inderdaad hoger dan gemiddeld, maar de jaren daarna niet meer." Wel werden er in de jaren daarna fouten gemaakt in de registratie van de cijfers en ook was er een gebrekkige samenwerking tussen de chirurgen. Daarom werd het hoofd cardiochirurgie in Den Haag uit zijn functie gezet. De afdeling cardiologie staat nu onder supervisie van collega’s van het Leids Universitair Medisch Centrum.

De ziekenhuizen in de regio, op het Haagse ziekenhuis MCH na, lieten weten hun patiënten door te blijven sturen naar de cardiologische afdeling van het Haga. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top