ACTUEEL

Tilburgse ziekenhuizen openen MS Centrum

Het TweeSteden en St. Elisabeth Ziekenhuis openen op donderdag 28 maart 2013 hun gezamenlijke MS Centrum Midden Brabant. Het Nationaal MS Fonds verleent de Tilburgse ziekenhuizen hiervoor het officiële certificaat, zo maken de ziekenhuizen vandaag bekend.

De neurologen van beide ziekenhuizen gaan samenwerken in het nieuwe centrum waarbij gestreefd wordt naar een toegankelijk centrum voor patiënten die lijden aan Multiple Sclerose (MS) met korte lijnen naar andere specialismen die nodig zijn voor de behandeling.

Fusie

Beide ziekenhuizen maakten in november 2011 bekend te willen fuseren. In november 2012 keurde de NMa de fusie goed. De beide ziekenhuizen werken al op meerdere vlakken samen, zoals bij Diagnostiek Brabant, het diagnostisch centrum dat eind vorig jaar werd opgericht.

MS is en ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen deze ziekte. Dit aantal neemt ieder jaar met ongeveer 750 tot 1000 personen toe. MS openbaart zich meestal tussen het 20ste en 40ste levensjaar. De ziekte is niet te genezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joze

21 maart 2013

Dit is eindelijk eens een positief verhaal in de gezondheidszorg. Wij wensen het Tilburgse ziekenhuis heel veel succes. Deze mensen hebben dit nodig want het is een heel nare ziekte. Het is wel ver rijden vanuit Gelderland. Jammer dat het in Nijmegen gesloten is omdat er geen geld meer voor was. De oud directeur had zoveel nodig om mee te krijgen. Hopelijk dat hij wat geld stort naar het Tilburgse ziekenhuis. Daar krijgt het hopelijk een goede bestemming voor onderzoek.

Top