ACTUEEL

Haga vraagt klachten te melden

Het HagaZiekenhuis in Den Haag vraagt mensen die klachten hebben over de zorg op de hartafdeling zich te melden. Bij patiëntenorganisaties en Omroep West komen reacties binnen van mensen die negatieve ervaringen hebben met het ziekenhuis.

Deze mensen wordt gevraagd contact op te nemen met de klachtencommissie van het HagaZiekenhuis, zo meldt Omroep West. “We willen de klacht zelf graag afhandelen”, aldus Marjolein Tasche van de raad van bestuur. “Met een anonieme klacht kunnen we niet veel.” Volgens Omroep West mogen patiëntenverenigingen mee kijken bij de klachtafhandeling. “Ik vind het prima dat de patiëntenvereniging meekijkt hoe we dat afhandelen, wij gaan serieus met klachten om” aldus Tasche.

Onder vuur

Het Haagse ziekenhuis kwam dit weekend onder vuur te liggen nadat bekend was gemaakt dat er tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen op de hartafdeling stierven. Ook bleken enkele artsen op de afdeling slecht samen te werken. Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen en zegt dat er nooit gevaar is geweest voor de patiëntveiligheid.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top