ACTUEEL

Vierstroom: overname LangeLand niet aan de orde

Thuiszorgaanbieder Vierstroom is niet in de race voor overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Wel zijn er gesprekken gaande met het LangeLand over een strategische samenwerking. Dat meldt Vierstroom in een persverklaring.

"Vierstroom onderzoekt de mogelijkheden voor intensivering van de samenwerking met het LLZ. Een overname van het Zoetermeerse ziekenhuis (…) is niet aan de orde," aldus de organisatie op de website. Donderdag brachten verschillende media naar buiten dat Vierstroom zich had opgeworpen als serieuze overname kandidaat. 

Goede band

Er bestaat van oudsher een goede band tussen beide zorgaanbieders en er is Vierstroom dan ook veel aan gelegen om een zelfstandig ziekenhuis in Zoetermeer te behouden, aldus de thuiszorgorganisatie. Veel patiënten van het LangeLand komen na de opname in het ziekenhuis bij de thuiszorgorganisatie terecht.

Jan Willem Brinkman, voorzitter raad van bestuur van het LangeLand Ziekenhuis, bevestigd desgevraagd dat Vierstroom de gesprekspartner van het ziekenhuis is. "Het doel van de gesprekken is een strategische samenwerking tussen beide partijen, waar ook een financiële component aan vast zit."

Ziekenhuizen

Daarnaast zijn er ook gesprekken met een aantal ziekenhuizen in de buurt, te weten het Groene Hart Ziekenhuis, het Haga Ziekenhuis en het Medisch Centrum Haaglanden. Het gaat hierbij volgens Brinkman over een samenwerking op medisch vlak op het gebied van hoog complexe zorg. "Wij werken al langer samen met deze ziekenhuizen, maar we zijn aan het kijken hoe we deze samenwerking de komende tijd het beste kunnen invullen en of er sprake kan zijn van intensivering van de samenwerking." Een financiële injectie zou ook bij deze gesprekken aan bod komen.

Financiële zorgen

Het LangeLand heeft nog altijd grote financiële zorgen. Een overnamepoging door zorgondernemer Loek Winter belandde dinsdag 19 maart in de ijskast omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over de crediteurenafschrijving bij het ziekenhuis. Om de schulden versneld te saneren drong Winter aan op het aanvragen van uitstel van betaling, maar dat wilde het LangeLand niet. De vraag is hoe lang het noodlijdende ziekenhuis surséance van betaling kan ontlopen. Eerder gaf Brinkman aan dat het ziekenhuis het tot medio maart kon uitzingen. Volgens Brinkman is de bedrijfsvoering dermate geoptimaliseerd dat het ziekenhuis zeker nog enkele weken speelruimte heeft.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

De rijdende rechter

21 maart 2013

Alle politieke partijen in Zoetermeer willen dat het ziekenhuis blijft behouden. Dat hebben ze in koor geroepen. Maar de portemonnee open trekken ...ho maar. Voor niets gaat de zon op dames/heren. Hadden jullie niet een 200 miljoen op de plank?

Lukt het dan echt niet om een klein beetje te snijden en misschien wat macht uit handen te geven aan de verzekeraars die ook alle belang hebben bij goede en betaalbare zorg, net als jullie?

Knijp je billen wat samen specialisten en geef lucht. Doe eens wat terug voor de maatschappij die jou al zoveel heeft gegeven. En sta eens niet op je vermeende gelijk en je strepen. Er zijn er die het voor minder willen doen. Bulgaarse, Roemeense, Poolse dokters. Moet de EU even haar macht laten zien? Is dat wat je wil? Kan gebeuren voor je het weet, geen probleem.

Zo en nou gewoon met zijn allen blij zijn dat je nog werk hebt en maak er een leuk aantal jaren van zonder haat en nijd.

Top