ACTUEEL

Slotervaart en Achmea sluiten alsnog contract

Slotervaart en Achmea sluiten alsnog contract

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en zorgverzekeraar Achmea hebben voor 2013 alsnog een overeenkomst gesloten.

In een kort persbericht laten Achmea en het Slotervaart weten dat “beide partijen tevreden zijn over het behaalde eindresultaat, dat past binnen de landelijk financiële afspraken die gemaakt zijn tussen de overheid, ziekenhuizen en zorgverzekeraars.”
Met het sluiten van de overeenkomst is ook een eind gekomen aan de onzekerheid voor patiënten van het Slotervaartziekenhuis die bij Achmea verzekerd zijn. Lange tijd zag het er naar uit dat zij vanaf 1 april behandeling in het Slotervaart niet of slechts gedeeltelijk vergoed zouden krijgen.

Slepende zaak

De contractbesprekingen tussen Achmea en het Slotervaart zijn dit jaar een slepende zaak gebleken. Eind januari liep de onenigheid over de aard en hoogte van de vergoeding zo hoog op dat de gesprekken werden afgebroken. De inmiddels geschorste bestuursvoorzitter Aysel Erbudak dreigde daarop naar de rechter te stappen. Daags na haar schorsing gingen Achmea en het Slotervaart eind februari opnieuw om de tafel. Nog geen maand later zijn Achmea en het Slotervaart het alsnog eens geworden.

Wilde verhalen

Volgens Achmea-woordvoerster Christine Rompa verschilt de huidige overeenkomst niet zo veel van het eerdere aanbod van Achmea. "Daar deden nogal wat wilde verhalen over de ronde", aldusRompa. "Het ziekenhuis wilde groeien op een aantal punten, zoals bariatrie. Dat hadden we eerder ook al gehonoreerd, maar het bedrag onder de streep klopte toen niet. Als je op bepaalde punten uitbreiding wilt, zul je als ziekenhuis keuzes moeten maken." Het totaalbedrag dat met het contract gemoeid is, is volgens Rompa nu wel in overeenstemming met het hoofdlijnenakkoord dat ziekenhuizen en zorgverzkeraars eerder sloten om de kostengroei in de curatieve zorg te beteugelen.

Juiste personen

Erbudak is naar verluid bezig met de voorbereiding van een rechtszaak die haar schorsing als bestuursvoorzitter ongedaan moet maken. Dit laat de deur naar haar terugkeur open en daarmee een hernieuwd conflict met Achmea. Rompa zegt niet te willen reageren op hypothetische situaties, maar stelt wel dat “onze jurist zich er van vergewist heeft dat we met de juiste personen aan tafel zaten en dat het contract rechtsgeldig is". Namens het Slotervaart is het contract ondertekent door bestuurders Dees Brandjes en Jos Beijnen. 

 

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Houtsra

21 maart 2013

Zijn die Brandjes en Beijnen ook niet die dokters die hadden gelogen over het solistische optreden van Mw. Erbudak?

Mw Erbudak die de verzekeraarsmarkt open wilde breken?

Exit Erbudak

Anoniem

22 maart 2013

In dit geval was het: beter nooit dan laat, maar helaas Achmea kreeg slappe knieën.

Heldering

23 maart 2013

Er is ook geen DBC voor slappe knieën. Wie weet dat beter als Achmea de reus op lemen voeten? Kwestie van tijd dan is ook Achmea opgeslokt. Evolutie wordt cyclonisch nu.

Volgend jaar is niets meer wat er nu nog is

Top