ACTUEEL

NMT start petitie voor behoud keuzevrijheid

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) start een online petitie gericht op het behoud van de keuzevrijheid, meer in het bijzonder het recht van patiënt om zelf een zorgverlener te kiezen.

Volgens de NMT betekent aanpassing van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet grote invloed op de keuzevrijheid van patiënten. “Het regeerakkoord spreekt zelfs over het schrappen van artikel 13”, stelt de NMT. “Dit heeft grote gevolgen voor de keuzevrijheid van patiënten. De zorgverzekeraar bepaalt dan immers welke zorgverlener je mag bezoeken.”

Oproep

Samen andere beroeps- en brancheorganisaties waaronder ActiZ, KNGF, KNMP, KNOV en LVE  maakt de NMT zich sterk om de wetswijziging van tafel te krijgen. Om de oproep aan politiek Den Haag kracht bij te zetten, is de NMT samen met de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten KNGF gestart met de petitie ‘Ja, ik ben voor keuzevrijheid in de zorg!’ Zowel zorgverleners als patiënten kunnen die petitie ondertekenen. Volgens de NMT zijn er online al ruim vijfduizend handtekeningen binnen. De resultaten van handtekeningenacties in de praktijken volgen nog.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 maart 2013

En Mw.Erbudak die al veel langer de vrije artsen keuze op haar agenda had staan wordt geschorst?

HUICHELAARS waarom hebben jullie niks gezegd toen Brandjes en Beijnen en de erven Schram Aysel schorsten? ActiZ, KNGF, KNMP, KNOV en LVE NMT?

En nu jullie vanaf de zijlijn hebben gezien waar de wil van het volk ligt ook gauw even een duit in het politieke Haagse zakje doen?

Typisch voor medische graaiers met een Nederlands paspoort en aanverwant tuig om anderen het vuile werk te laten doen en zelf met de eer te gaan strijken.

Beste bewijs dat het er allang niet meer op aankomt wat je zegt maar wie het zegt. Als je maar foutloos Nederlands spreekt en je baas in zijn kont kruipt.


Top