ACTUEEL

Apotheekketen zoekt supermarkt op

Supermarkt Jumbo, het Amphia Ziekenhuis en Mediq Apotheek slaan de handen ineen bij een nieuwe vorm van farmaceutische dienstverlening.

Eind maart komt er in de Jumbo Foodmarkt in Breda een servicepunt van Mediq dat zeven dag in de week open is voor het inleveren van recepten en het ophalen van medicijnen. Ook gaan Jumbo en Amphia hier voorlichting geven over voeding in samenhang met chronische aandoeningen zoals diabetes.

Beweging

Het initiatief is een voorzichtige indicatie dat de markt voor farmaceutische dienstverlening in beweging komt. Zorgondernemer Loek Winter voorspelde eerder deze week dat de rol van de reguliere apotheker als gevolg hiervan is uitgespeeld. “De openbare apotheker zoals die nu is georganiseerd heeft geen meerwaarde”, aldus Winter. “Het zijn doosjesschuivers en die doosjes kan ik dus ook bij de drogist krijgen. Het merendeel van het huidige aantal apotheken zal verdwijnen of worden omgebouwd tot een drogisterij. Doosjes met geneesmiddelen afleveren, dat kan de drogist toch net zo goed? Daarnaast komen er steeds meer afhaalposten voor geneesmiddelen. Patiënten bestellen via internet en trekken het geneesmiddel wel ergens uit de muur.”

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Matty

22 maart 2013

Totdat de eerste doden gaan vallen.

Heb je 12 jaar gestudeerd wordt je weggezet als dozenschuiver?

Binnenkort ook maar je röntgenfoto laten maken bij de Jumbo. Wat is de meerwaarde nog van een röntgenoloog? Wie ziet verschil met een fotograaf? je ziet ze nooit en ze zeggen nooit wat.

Nog beter: laten we alle specialisten bij het grof vuil zetten.
Mijn timmerman heeft een zo ingenieus concept voor mijn keuken bedacht dat zal een vent die ergens een buisje in een knie schuift en zich orthopaed noemt nooit hebben gekund. De meeste orthopaeden kunnen trouwens niet eens een schilderij recht aan de muur hangen.

Afschaffen. Is nog voordeliger ook met 25000 overbodige ingrepen en met 2000 doden per jaar door het gestoethaspel van de collegaas van Winter.Hartsink

23 maart 2013

Welja dan open ik toch een bloemenwinkel met een apotheek! Kan er gelijk een bloemetje meegenomen worden voor de zieke. Geeft de jumbo een gratis netje sinaasappelen?

Mr. R. M. Dalmijn

24 maart 2013

Het spijt mij zeer dat een eminente , energieke, ondernemende geleerde als Professor Dr Drs L. Winter, PhD, Eped.B, MSc, het nodig vindt; nota bene als zoon van een apothekers assistente uit het mooie Limburg, zich zo laatdunkend uitlaat over een hooggekwalificeerde groep zorgprofessionals die onze collega's openbare apothekers gelukkig zijn. Dat hij mee zingt in de Passie "slacht de pharmacie" maakt hem medeschuldig aan de teloorgang van dit mooie vak en de respectloosheid waarmee daar over wordt gedacht. En dat is goed noch mooi Barbarus.

Olaf Wijman

25 maart 2013

apotheken en hun apothekersorganisaties zouden (al langer) er verstandig aan doen om hun meerwaardes ten opzichte van een drogist of supermarkt duidelijk te laten zien. Anders gaat het dus echt en snel gebeuren.

Ir. de vries

26 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 26-03-2013 10:11.

Top