ACTUEEL

Planetree Nederland lauwert IT-initiatieven

Nieuwe IT-initiatieven hebben dit jaar een stempel gedrukt op de uitreiking van de Spirit of Planetree Nederland Awards. Het Spaarne Ziekenhuis en het Haga Ziekenhuis krijgen de award voor respectievelijk EPIC Anesthesia en IC 2.0 Portal.

De andere twee winnaars zijn Rivas Zorggroep en S&L Zorg. In totaal beoordeelde de Planetree-jury 53 goede voorbeelden van mensgerichte zorg op hun innovatieve karakter, overdraagbaarheid en duurzaamheid.

Informatieoverdracht

Met EPIC Anesthesia wil het Spaarne Ziekenhuis het hele perioperatieve proces vanuit het perspectief van de anesthesiologie optimaliseren. De module zorg voor betere informatieoverdracht, grotere veiligheid en lagere administratieve lasten. Het Haga komt met IC 2.0 Portal tegemoet aan de informatiebehoefte rond patiënten op de Intensive Care (IC). Met de IC 2.0 portal kan informatie gepersonaliseerd worden samengebracht, zodat naasten en professionals gericht kunnen communiceren, ook als de patiënt dit zelf niet meer kan.

Ervaringsdeskundig

De aanbieder van gehandicaptenzorg S&L heeft de award gekregen voor de wijze waarop mensen met een verstandelijke beperking worden ingezet als ervaringsdeskundige in de begeleiding van medecliënten met een verstandelijke beperking. Cliënten maken soms complexe situaties mee, zoals een verhuizing of het overlijden van een familielid. Uniek aan het initiatief is dat mensen met een verstandelijke beperking geleerd wordt om andere mensen met een verstandelijke beperking bij te staan.

Kloof

Rivas Zorggroep probeert met het project ‘Eetgenoten’ de kloof tussen de generaties en die tussen verpleeghuis en buitenwereld te dichten. De ‘eetgenoten’ zijn voornamelijk scholieren en studenten die rond de avondmaaltijd worden ingezet bij de begeleiding van bewoners. Hierdoor worden zorgmedewerkers ontlast. Bovendien komen jonge mensen op deze manier in aanraking met de ouderenzorg. Dit draagt bij aan een verbetering van het imago van de zorg onder jongeren.

Netwerk

In Nederland en België zijn inmiddels 28 zorginstellingen bij het Planetree-netwerk. Intenrationaal zijn dit er 250, van de VS, Canada en Brazilië tot Nederland, België en Denemarken.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 maart 2013

Ziekmakend de zorginstellingen geven zichzelf met hun PR club Planetree onderscheiding terwijl

- HAGA hartpatienten laat sterven
- RIVAS bagger service levert in verpleeghuizen ( oa erbarmelijke wondzorg waar patienten schreeuwend van de pijn niet goed behandeld worden) de top veel te hoeg saarissen krijgt en dan studenten het eten moeten rondbrengen , ziekmakend

Top