ACTUEEL

Huisartsenpraktijk ontruimd om kwik

Een huisartsenpraktijk in een voormalige kerk aan de Minderbroedersingel in Roermond is maandagochtend ontruimd, nadat in de apotheek een kwikthermometer was gevallen. Dat maakte de brandweer bekend.

Een medewerkster van de apotheek liet rond kwart voor 12 maandagochtend een koortsthermometer op de grond vallen. Die viel kapot, het kwik rolde alle kanten op. In totaal zo'n 50 artsen, medewerkers en patiënten moesten daarop het gebouw verlaten.

Bolletjes

Brandweerlieden in gesloten chemiepakken probeerden maandag vergeefs om het kwik met stoffer en blik te verwijderen. Dat was om 13 uur nog niet gelukt. Maandagmiddag gaat de brandweer het met een stofzuiger proberen. "Kwik is heel moeilijk op te ruimen, een bolletje kwik vormt steeds kleinere bolletjes", zei een woordvoerder van de brandweer.

Inspecteurs van het RIVM voeren maandagmiddag metingen uit in het gebouw. Niemand raakte gewond. Volgens de brandweer blijft de praktijk maandag gesloten. De telefoon is doorgeschakeld naar de gsm van de huisartsen in de praktijk. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top