ACTUEEL

Specialisten onderzoeken dienstendruk

De vereniging van artsen in dienstverband LAD, de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en NVZ starten in april een onderzoek naar de dienstendruk onder medisch specialisten in dienstverband.

Het onderzoek moet bijdragen aan een gezond en veilig arbeidsklimaat, aldus de OMS. Daarnaast willen de betrokken partijen met het onderzoek input leveren voor het overleg rond de vernieuwing Arbeidsvoorwaardenregeling van Medisch Specialisten in algemene ziekenhuizen (AMS). Medisch specialisten krijgen een uitnodiging om via een enquête hun ervaringen met dienstendruk te melden. Inzet van de medisch specialisten bij de nieuwe AMS is dat de rol van de medisch specialisten bij de strategische en financiële keuzes van de instelling verstevigd wordt.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 maart 2013

eindelijk
Hopelijk beseft iemand nu dat al die zaken over kwaliteit en veiligheid niets zeggen als niet gekeken wordt naar de werkdruk van dokters.
Ik doe al 25 jaar weekenddiensten van vrijdag 0.800u tot maandagochtend 0.800u en door de weeks van 0.800u plus 36 uur. Soms ben ik meer dan 20 uur aaneengesloten aan het werk.
Dit heeft effecten op mijn functioneren!!

van Heemstra ZorgSteedsBeter

27 maart 2013

Inderdaad: Heerlijk! Eindelijk! Zorgkwaliteit wordt direct beinvloed door werkdruk. Dus mag niet lossgekoppeld bestudeerd blijven! Dat kan en mag anders. 'Lean' heeft daar heel praktische antwoorden op én (ja zelfs evidence based!) bewijzen.

Top