ACTUEEL

NFU schort cao-overleg umc’s op

Werkgeversorganisatie NFU heeft het overleg rond de nieuwe cao voor de universitaire medische centra (umc’s) opgeschort. Volgens de NFU is verder onderhandelen niet zinvol zolang niet duidelijk is wat de status is van de kabinetsplannen voor een nullijn in de zorg.

“Er is teveel onduidelijkheid om te kunnen onderhandelen”, stelt NFU-hoofdonderhandelaar Jan Kimpen, tevens bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht. “Als werkgevers hebben wij aangegeven dat wij het onverantwoord vinden nu een loonsverhoging af te spreken. Dat zou zeker ten koste van werkgelegenheid gaan. En banenbehoud gaat bij ons voor loonsverhoging.” Kimpen verwacht dat binnen enkele weken duidelijkheid komt.

Onduidelijk

De vakbonden, waaronder Abvakabo FNV, AC/FBZ, CMHF en CNV Publieke Zaak, vinden de opstelling van de NFU “weinig constructief”. De bonden vinden dat de NFU als werkgever een eigen verantwoordelijkheid heeft voor goede arbeidsomstandigheden en deze niet mag afwentelen op de overheid. Het stoort de bonden dat nu volstrekt onduidelijk is wanneer het cao-overleg hervat wordt.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top