ACTUEEL

GGZ-medewerker mag nooit meer aan de slag

Een psychiatrisch verpleegkundige van de GGZ Drenthe is uit het artsenregister (BIG-register) geschrapt door het tuchtcollege. De verpleegkundige onderhield 9 jaar een seksuele relatie met een patiënte en toonde ook bij andere patiënten "seksueel grensoverschrijdend gedrag".

Voor de langdurige relatie heeft de GGZ-medewerker van de strafrechter al een gevangenisstraf gekregen en mag hij 5 jaar zijn werk niet uitvoeren.

Geschrapt

Het Regionaal Medisch Tuchtcollege in Groningen was een eigen onderzoek gestart en concludeert nu dat de man uit het BIG-register geschrapt moet worden. Iemand verwijderen uit het BIG-register, waar alle artsen verplicht staan ingeschreven, is een van de zwaarste maatregelen die een tuchtrechter kan opleggen. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

prij

27 maart 2013

en dat moet nog 9 jaar duren???? hoe is dat in vredesnaam mogelijk?

Anoniem

27 maart 2013

Hoe kan je het nu een artsenregister noemen als er ook andere beroepsgroepen in staan, zoals verpleegkundigen?

Anoniem

26 april 2013

helaas zijn er heel wat meer werknemers bij ggz drenthe zonder moraal!!en dit is ook na jaren nog steeds gaande.hoe dat kan?omdat dit naar buiten gekomen is omdat desbetreffende patiente of kennis daarvan naar de krant ging.toen kon ggz drenthe er niet meer onderuit.vele vele misstanden binnen ggz drenthe duren al jaren voort,omdat de directie en klachtencommissie er alles aan doen om die misstanden onder de pet te houden!corrupte,leugens vertellende mensen werken bij ggz drenthe.patienten zijn er niet veilig!!!!!!!!!

Top