ACTUEEL

Inspectie sluit Zorgcentrum Boschoord

Woon- en zorgcentrum Boschoord in Lunteren moet stoppen met haar activiteiten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is er veel mis bij het zorgcentrum voor onder meer bejaarden en gehandicapten.

Boschoord moet daarom alle bewoners overdragen aan een andere zorginstelling en mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. Dat heeft de inspectie woensdag bekendgemaakt.

Zorg niet op orde

Volgens de inspectie zijn de basale zorgprocessen niet in orde. Daarbij verloopt onder meer de aansturing van het personeel niet goed en ontbreekt er een actueel calamiteitenplan in de instelling. Ook zijn er de afgelopen anderhalf jaar veel personeelswisselingen geweest.

Ernstige risico's

Op 13 maart stelde de inspectie tijdens een bezoek vast dat de in januari opgelegde verbetermaatregelen niet gerealiseerd waren. Omdat zich een overnamekandidaat meldde heeft de inspectie deze kandidaat enkele dagen de tijd gegeven om een plan van aanpak te maken en de ernstigste risico’s te inventariseren. Op 21 maart bleek dat de overname niet doorging. Daarop heeft de inspectie besloten om Boschoord een bevel op te leggen.
(Skipr / ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top