ACTUEEL

‘Erbudak verwerft alle Slotervaart-aandelen’

‘Erbudak verwerft alle Slotervaart-aandelen’

Aysel Erbudak, de op non-actief gezette bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, staat op het punt alle aandelen in het ziekenhuis te verwerven. Dat meldt De Telegraaf op basis van documenten die deze krant in bezit zegt te hebben.

Eigenaarschap

Behalve alle aandelen, krijgt zij vrijwel zeker tien andere bedrijven in bezit, schrijft de Telegraaf. Het gaat om bedrijven waarvan zij, samen met haar eind vorig jaar overleden zakenpartner Jan Schram, eigenaar was. Erbudak heeft dit aan Skipr bevestigd: "Wat er in de Telegraaf staat klopt helemaal. Ik heb geen letter kunnen vinden die niet klopt".

Het gaat om zes callcenters in Beverwijk, Amsterdam, Rijswijk en Velsen (A2 Antwoordservice, Boodschappendienst Amsterdam, Intertel, Afterzone, Bgg en Talk4You), het parkeerbedrijf Parkrand in Beverwijk en de houdermaatschappijen Jeemer bv en Meromi Holding bv. Erbudak beoogt daarnaast een deelbelang in het bedrijf Connections IT.

Kort geding

Eerder deze week werd bekend dat Erbudak op 2 april een kort geding aanspant tegen Schram Beleggingsmaatschappij, de erven van Erbudaks overleden zakenpartner Jan Schram die na zijn overlijden mede-eigenaren van het Slotervaartziekenhuis zijn geworden. De zaak gaat over de nieuwe aandelen die onlangs zijn uitgegeven en de aanbiedingsplicht, volgens welke Erbudak het eerste recht zou hebben op overname van de aandelen van Jan Schram. Schram bezat 51 procent van de aandelen, terwijl Erbudak 49 procent in haar bezit heeft. Via de aanbiedingsplicht zou Erbudak een meerderheidsbelang in het ziekenhuis kunnen verkrijgen.

De aandelenemissie is volgens Erbudak en haar raadslieden "hoogstwaarschijnlijk nietig en vernietigbaar". De solvabiliteit van het ziekenhuis (19,2 procent, ultimo 2012) geeft hier namelijk geen aanleiding toe, meldt de Telegraaf. Daarbij komt dat de emissie is uitgevoerd hangende de aanbiedingsplicht van de aandelen.

Non-actief

Eind februari schorsten de commissarissen Erbudak omdat zij solistisch te werk ging, onder meer tijdens de contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea die zijn spaak gelopen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Corleone

28 maart 2013

Tja, wat moet je hier nu weer van denken...grootheidswaanzin of heeft Aysel na Jan weer een nieuwe melkkoe gevonden? Florijnen& Dollars uit Curacao?We gaan het zien....en mocht ze terugkomen zal een bijltjesdag volgen.....kortom wordt vervolgd....

Anoniem

29 maart 2013

go for it Aysel, de gevestigde orde had je al handenwrijvend afgeschreven.
Hopelijk sla je hard terug en houdt je inderdaad grote schoonmaak, met de juiste mensen kan je vervolgens het SLZ uitbouwen tot een model ziekenhuis....

Anoniem

29 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 03-04-2013 10:04.

Bakker

1 april 2013

Kijk dan naar deze link: wat moet je hier dan weer van denken?

http://www.skipr.nl/mobiel/actueel/id11913-schippers-geen-sprake-van-wegsluizen-geld.html

Top