ACTUEEL

Drost: ‘Jansen Steur zette aan tot euthanasie'

De omstreden neuroloog Jansen Steur zou een aantal van zijn slachtoffers hebben aangezet tot euthanasie. Dit stelt letselschadespecialist Yme Drost, die ruim 200 slachtoffers van Jansen Steur bijstaat in De Telegraaf.

Nabestaanden van de slachtoffers hebben zich gemeld bij Drost, die zegt van hen zeer sterke aanwijzingen te hebben gekregen dat de medicus patiënten aanmoedigde tot euthanasie.  “Hij zei herhaaldelijk tegen ze: „Dit is toch geen kwaliteit van leven meer”, aldus Drost in De Telegraaf. Volgens nabestaanden was de morfinepomp zelfs al aangezet toen ze in het ziekenhuis arriveerden, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden verleend. Een paar uur later was de patiënt overleden. Volgens de familie leek het erop dat Jansen Steur het tijdstip van overlijden vooraf al had bepaald.

Rechtszaak

Tegen Jansen Steur loopt momenteel een rechtszaak die op 3 april hervat wordt. Het OM heeft Jansen Steur 21 strafbare feiten ten laste gelegd. Bij tientallen patiënten zou hij welbewust onterechte diagnoses als Parkinson, Alzheimer en MS hebben gesteld. Het mogelijk aanzetten tot euthanasie is een nieuwe beschuldiging, die door het Openbaar Ministerie (OM) nog niet nader is onderzocht.

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Familie

28 maart 2013

Er is iets heel erg scheef in het toezicht. Een arts kan dus alles maken zonder berisping en als je als patient dood wil gaan artsen je het leven zuur maken. Bizar!

Zondervan

29 maart 2013

Euthanasie wordt een flinke markt. Jansen Steur was toch 1 van de eersten die dat begreep. Hij heeft het gedachtengoed van D66 echter wel in diskrediet gebracht. D66 dat zo een goed imago heeft op het gebied van levens be eindiging. Hopelijk zal Pechtold de aangerichte schade aan onze branche weten te beperken zodat velen zich weer vol vertrouwen wenden tot een humaan en gepland einde van de zachte dood.

Klassens

29 maart 2013

Deze man is geen arts maar een waanzinnige ongelofelijk dat deze verknipte persoonlijkheid al niet jaren in de cel zit

Waarom zijn in NL artsen onaantadtbaar en slachtoffers rechteloos ??

Mr. R. M. Dalmijn

31 maart 2013

Pijnlijk voor familie en nabestaanden, maar dit is een ingewikkelde casus. Waarbij met name het WELBEWUST stellen van verkeerde diagnoses nog niet zo eenvoudig is in de bewijsvoering . Daarnaast is verdachte in alle media en gremia afgeschilderd als een misdadige dokter die zomaar , en voorlopig onbewezen , mensen aanzet tot zelfdoding, cannabis ter verlichting aanreikt en volledig onnodig hersenoperaties opdringt. Is hij achtervolgd tot over dé grens waar talrijke fouten gemaakt zouden zijn die vervolgens niet aantoonbaar blijken. Daarenboven komen summier berichten over deze dokter naar boven waarin een sjamaan met grote liefde voor mensen wordt geschilderd. Kort en goed er staat zowel een verdachte als slachtoffer voor zijn aardse rechters.
Gelukkig kent Nederland veel wijze magistraten.

Top