ACTUEEL

Hoogleraar Theo Camps pleegt plagiaat in Orbis-film

Hoogleraar organisatie- en bestuurskunde Theo Camps van Tilburg University heeft plagiaat gepleegd in zijn film 'No nuns no glory'. In deze film over het zorgconcern Orbis heeft hij vele pagina’s letterlijk vertaalde tekst gebruikt uit het boek van bedrijfshistoricus Hans Veldman. Hij toonde de film onlangs op de Harvard University in Amerika. Dat meldt de website universonline.nl.

Excuses

Camps heeft geen toestemming gevraagd aan Veldman om de teksten te mogen gebruiken. Camps biedt zijn excuses aan op zijn profielpagina van TiasNimbas Business School, schrijft Universityonline.nl. Dat is voor Veldman niet genoeg, blijkt uit een interview met het universiteitsblad Univers. Camps stelt verder dat de film niet af is en dat deze als onderwijsinstrument zou dienen. Veldman wijst dit van de hand omdat de film in ziekenhuizen en commerciële instellingen is vertoond.

Orbis Medisch en Zorgconcern verkeerde in 2009 financieel in zwaar weer en dreigde failliet te gaan. Bezuinigingen, een forse reorganisatie en steun van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, zorgverzekeraar CZ en de specialisten van het eigen ziekenhuis hebben het tij gekeerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 maart 2013

Hoogleraren en plagiaat...

Top