ACTUEEL

OM: Niks strafbaars bij hersenoperaties MST

Er zijn geen strafbare feiten gevonden rond hersenoperaties in het Medisch Spectrum Twente (MST). De afdeling medische zaken van het Openbaar Ministerie (OM) deed onderzoek naar aanleiding van zes meldingen van mensen die door de in opspraak geraakte neuroloog Ernst Jansen Steur waren doorverwezen naar een hersenchirurg van het MST.

Vijf van de meldingen zijn niet onderzocht omdat die verjaard waren. In het zesde geval is wel onderzoek gedaan en is de conclusie van justitie dat noch Jansen Steur noch de chirurg iets strafbaars heeft gedaan. Wat het OM betreft is het onderzoek naar de hersenoperaties afgesloten.

Jansen Steur

Jansen Steur moet nog wel voor de rechter komen, voor het opzettelijk stellen van foute diagnoses bij patiënten. Een persoon zou daardoor zijn doodgegaan en de gezondheid van een aantal anderen benadeeld. Verder vervolgt justitie de man voor diefstal, verduistering en valsheid in geschrifte. In totaal kreeg het Expertisecentrum Medische Zaken van het OM in Rotterdam van 40 mensen meldingen dat zij verkeerd zouden zijn behandeld door Jansen Steur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top