ACTUEEL

Jansen Steur wil rechtszaak bijwonen

De omstreden neuroloog Jansen Steur wil de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak bijwonen en vragen van de rechtbank beantwoorden. Dat heeft zijn advocaat Frank van Gaal gezegd voor de rechtbank in Almelo. Daar vindt woensdag de regiezitting plaats van de zaak tegen de neuroloog.

Jansen Steur is woensdag niet aanwezig. Dat heeft te maken met het karakter van de zitting en niet met de commotie rond de zaak, zegt Van Gaal. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

Zelfmoord

De zaak tegen Jansen Steur wordt de "grootste medische strafzaak ooit in Nederland" genoemd. Hij zou patiënten ten onrechte hebben verteld dat ze een ernstige ziekte hebben en ze bijbehorende zware medicijnen hebben voorgeschreven. Een patiënte pleegde zelfs zelfmoord na een slechtnieuwsgesprek met de neuroloog. Ook bleek hij verslaafd te zijn aan medicijnen die hij verduisterde uit het Medisch Spectrum Twente in Enschede, waar hij tot 2003 werkte.

Eind vorig jaar tijdens de vorige regiezitting heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt wat het onderzocht wil hebben in deze zaak, woensdag was het de beurt aan de verdediging.

Traineren

De advocaat verwerpt de suggestie dat Jansen Steur de rechtszaak wil traineren. "Een lange, slepende zaak is zeker niet in het voordeel van mijn cliënt." Desondanks heeft hij een flinke lijst met onderwerpen die nadere bestudering behoeven en wil hij ruim 30 getuigen horen. Een aantal van die getuigen, mensen die Jansen Steur beschuldigen van het stellen van verkeerde diagnoses, waren in de rechtszaal aanwezig. Van Gaal sprak zijn twijfels uit over de beschuldigingen en noemde mensen bij naam die hij aanvullend wenst te horen. "Ik ben me ervan bewust dat deze getuigen in de zaal zitten, maar ik wil het toch graag noemen."

Hij laakt de "heksenjacht" die tegen Jansen Steur is ontstaan. "Er wordt zelfs opgeroepen om zijn adres bekend te maken aan de media." De advocaat heeft het over de "grootste en belangrijkste strafzaak van de afgelopen 25 jaar". "Personen die met deze zaak te maken hebben, zijn zowaar bekende Nederlanders geworden." (ANP)

---

Lees alle berichtgeving rond de neuroloog Ernst Jansen Steur in het dossier op Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top