ACTUEEL

Ontslag thuishulpen Axxicom staat 'on hold'

Thuiszorgorganisatie Axxicom Thuishulp is in gesprek met de drie organisaties die een voorlopige gunning hebben gekregen van de gemeenten in de regio Nijmegen voor het verlenen van thuiszorg in de regio. Onderwerp van gesprek is de overname van medewerkers. Het dreigende ontslag van ongeveer duizend medewerkers van de organisatie is daarmee 'op de plank gelegd'.

Axxicom Thuishulp verloor de aanbestedingsronde in de regio, waardoor er geen werk meer is voor de werknemers. Daarop spande Axxicom Thuishulp begin februari 2013 een kort geding aan tegen de negen gemeenten in de regio Nijmegen. Volgens Axxicom zijn er onvoldoende garanties voor personeel en klanten nu de thuishulp naar drie nieuwe aanbieders gaat. De rechter oordeelde dat de aanbestedingsprocedure volgens de regels verlopen is.

Onderhandeling

Wat betreft de overname van het personeel moeten de thuiszorgorganisatie met elkaar in onderhandeling gaan om tot een oplossing te komen. Volgens Simone Schraepler, algemeen directeur Axxicom bij Facilicom, waar Axxicom onderdeel van uitmaakt, lopen deze gesprekken momenteel. Eind deze week verwacht zij hierover meer te kunnen melden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top