ACTUEEL

Rechter behandelt verzoeken Jansen Steur

De advocaat van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur heeft woensdag veel vragen en onderzoekswensen ingediend tijdens de regiezitting in Almelo. De rechtbank heeft twee weken nodig om zich te buigen over al die wensen en verzoeken.

Op 17 april wordt duidelijk of er bijvoorbeeld getuigen nogmaals gehoord moeten worden en of er extra deskundigen nodig zijn in wat de grootste medische strafzaak ooit in Nederland wordt genoemd. Het kan nog wel maanden, en misschien zelfs een jaar, duren voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld. "Wat ons betreft is op een paar kleine punten na het vooronderzoek afgerond en kan de inhoudelijke behandeling beginnen", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM).

Vaart

Het OM wil graag vaart zetten achter de zaak, die al jaren sleept. "Als alle wensen van de advocaat van Jansen Steur worden ingewilligd, kan de zaak flink worden vertraagd." Het OM heeft de rechtbank gevraagd over 3 maanden weer een regiezitting in te plannen om op die manier de vinger aan de pols te houden.

De voormalig neuroloog wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten en diefstal. Als hij wordt veroordeeld, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top