ACTUEEL

NVWA waarschuwt voor gevaarlijke afslankpil

Er is een gevaarlijke afslankpil in omloop die al na eenmalig gebruik kan leiden tot ernstige medische klachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt sporters en afvallers deze pil, genaamd Iomax, niet te slikken.

Vergiftigingencentrum

Het vergiftigingencentrum van het UMC Utrecht heeft de afgelopen tijd klachten binnengekregen van gebruikers van Iomax, meldde de NVWA vrijdag. Al na één tablet kunnen bijwerkingen optreden zoals hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, hoofdpijn en opgewonden gedrag, aldus de NVWA. Het middel, dat vermoedelijk amfetamineachtige stoffen bevat, is verboden. Het wordt onder meer gebruikt door bodybuilders om af te vallen en meer energie te krijgen.

Oproep

De NVWA weet niet waar het verkocht wordt en vraagt kopers van Iomax te melden waar zij dit gekocht hebben, zodat ze gericht kan optreden om mensen te beschermen tegen de verkoop van Iomax. Van enkele gebruikers is bekend dat zij het middel op internet of op de sportschool hebben gekocht. Online melden kan via het Klantcontactcentrum van de NVWA. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld, aldus de NVWA. 
(ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top