ACTUEEL

Arts en natuurkundige moeten beter samenwerken

Artsen moeten meer samenwerken met natuurkundigen. Dat stelt Sijbrand de Jong, professor in de experimentele natuurkunde aan de Radboud Universiteit.

De Jong zei dit tijdens TEDxNijmegen, een evenement over de ‘future of healthcare’ dat maandag plaatsvindt in Nijmegen.

Kleurenröntgen

De Jong wijst erop dat de natuurkunde de medische wetenschap verder kan helpen. Hij noemt als voorbeeld de ontdekking van het Higgsdeeltje. "Na het ontdekken van iets nieuws is de eerste vraag meestal hoe we er geld aan kunnen verdienen," grapt De Jong. "Maar bij het Higgsdeeltje zou ik niet weten hoe dat moet." Toch heeft de ontdekking van het Higgsdeeltje een grote betekenis, ook voor de medische wetenschap. De zoektocht naar het Higgsdeeltje heeft geleid tot nieuwe technieken die ook gebruikt kunnen worden voor medische beeldvorming. Zo wordt bijvoorbeeld kleurenröntgen mogelijk. Het is aan de medische wetenschap om de mogelijkheden nu te verkennen.

TEDxNijmegen

Maandag vindt de eerste editie van TEDxNijmegen plaats met als thema ‘Accelerate from age 0 to 110’. Skipr doet hiervan live verslag op via een liveblog. Ook kunt u de hele dag de livestream volgen van dit evenement. In de loop van de dag verschijnen er bovendien filmpjes van de TED-talks op youtube.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top