ACTUEEL

Fonds Psychische Gezondheid eert ‘bruggenbouwer’

De Ereprijs van Fonds Psychische Gezondheid wordt dit jaar toegekend aan Rutger Jan van der Gaag. Hij krijgt deze prijs omdat hij een brug heeft gebouwd tussen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de samenleving.

Van der Gaag was van 2008 tot 2012 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). In deze rol heeft hij zich sterk gemaakt voor openheid in de ggz en psychiatrie. Zo zocht hij de media actief op en gaf onvermoeibaar uitleg over wat psychiatrie is. Maar bovenal sloeg hij steeds weer die brug tussen psychiatrie en de samenleving.

Patiëntenorganisaties

“Zijn rol als belangenbehartiger voor patiënten en familieleden was uitstekend”, zegt NVvP-voorzitter Pauline Meurs. “Hij eiste een plaats op voor de patiëntenorganisaties in de ggz, die vertegenwoordigd zijn in het Landelijk Platform GGZ. En met succes: samen streden de partijen tegen de invoering van de eigen bijdrage in de ggz. En er kwam geld vrij voor positieve beeldvorming.”  Meurs reikt de op 10 april uit tijdens het NVvP-congres. Het Fonds Psychische Gezondheid reikt de prijs dit jaar voor de achttiende keer uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top