ACTUEEL

Nieuw ziekenhuis Heerhugowaard later klaar

Het nieuwe ziekenhuis dat MCA Gemini Groep in Heerhugowaard wil bouwen komt er op zijn vroegst in 2018 en niet al eind 2015. Dit maakte het ziekenhuis woensdag bekend.

MCA Gemini Groep stapt pas naar de bank voor de financiering als meer helderheid bestaat over de nieuwe vergoedingsregels in de zorg, die momenteel sterk veranderen. Ook de zorgvraag blijft achter bij eerdere verwachtingen.

Duidelijkheid

MCA Gemini Groep verwacht eind dit jaar meer duidelijkheid over de inkomstenstroom. Het ziekenhuis wil in Heerhugowaard een regionaal interventiecentrum bouwen en vertrekt dan grotendeels uit Alkmaar.

Den Helder

Vanwege alle onzekerheden liet de raad van bestuur van MCA Gemini Groep woensdag ook weten dat de bouw van een nieuw ziekenhuis in Den Helder op losse schroeven staat. Dit heeft mede te maken met de discussie over concentratie en spreiding van zorg. Onduidelijk is nog welke zorg in de toekomst in Den Helder kan en mag blijven. Ook op dit punt verwacht het ziekenhuis pas tegen het einde van het jaar meer zekerheid.

Begin februari werd bekend dat de financiële positie van het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder niet sterk genoeg zou zijn om de nieuwbouwplannen uit te kunnen voeren. In een intern rapport van de MCA Gemini Groep werd gemeld dat de ziekenhuizen er verstandig aan doen hun nieuwbouwplannen op te schorten en de samenwerking nog onvoldoende is. Destijds stelde de raad van bestuur van de ziekenhuisgroep dat er sprake was van "ongenuanceerde en voorbarige berichtgeving". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top