ACTUEEL

Vivent-personeel bespaart reistijd met scooters

Vivent-personeel bespaart reistijd met scooters

Thuiszorgorganisatie Vivent schaft extra scooters aan waarmee medewerkers zich naar cliënten kunnen verplaatsten. Het gebruik van scooters verkort de reistijd en parkeerproblemen zijn verleden tijd, is gebleken uit een pilot die Vivent in 2011 startte met vijf medewerkers.

Vivent-medewerkers in Vught, Boxtel en Liempde hebben op 11 april zes nieuwe scooters in gebruik genomen. “Dit aantal kan oplopen”, zegt een woordvoerster van Vivent.  “Thuiszorgmedewerkers kunnen zelf kiezen of zij van een Vivent-scooter willen gebruiken, dus het kunnen er meer worden. Inmiddels staat de teller op twaalf”, aldus de woordvoerster.

Efficiënter

Karin van Grinsven, divisiemanager Thuiszorg: “Onze medewerkers werken in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Met de auto kost het vaak veel tijd om van de ene cliënt naar de andere te komen. En dan praat ik nog niet eens over de problemen met parkeren. Een scooter maakt het voor de medewerkers mogelijk om sneller bij onze cliënten te zijn. Bovendien is een hippe scooter goed voor ons imago als aantrekkelijk werkgever voor jonge mensen.”

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 april 2013

Terwijl het overheidsbeleid is gericht op het onaantrekkelijk maken van de milieuonvriendelijke en ronduit gevaarlijke scooters, gaan zorgaanbieders hun personeel juist op die dingen zetten?

Laat niemand dit vooruitgang noemen.

Anoniem

16 april 2013

zijn de scooters gevaarlijk of de bestuurders?
In dat tweede geval is er sprake van een heel andere discussie, namelijk.
En zijn auto's die constant voor rode verkeerslichten staan en rondrijden op zoek naar parkeerplekken nu wel zo milieuvriendelijk?
Alleen de fiets zou een oplossing kunnen zijn

Marieke van de Lisdonk

16 april 2013

Persoonlijk doe ik alles het liefst op de fiets, maar ik heb dan ook niet zo'n fysiek inspannend beroep als deze Vivent medewerkers.Bovendien, sneller bij de klant betekent meer tijd bij de klant. Als dit dan ook nog resulteert in meer aandacht voor de klant hebben we 3 x winst! Goed idee zo'n scooter!

Top