ACTUEEL

1,2 miljoen mensen switchten van zorgverzekering

Dit jaar is 7,2 procent van de verzekerden overgestapt van zorgverzekering. Dat komt neer op 1,2 miljoen mensen. Dat blijkt uit een definitieve telling van het aantal overstappers die informatiecentrum voor de zorg Vektis heeft uitgevoerd.

Meer mensen dan vorig jaar hebben gekozen voor een aanvullend eigen risico: in 2013 koos 10 procent van de verzekerden voor een hoger eigen risico dan wettelijk vastgesteld. In 2012 was dat nog 7 procent. Ook het aantal verzekerden dat een aanvullende verzekering heeft, is met 3 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Kosten

“Verzekerden kijken nog bewuster naar hun portemonnee, ook wat betreft hun zorgverzekering”, reageerde Pieter Hasekamp, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) dinsdag.

Vaste cliënten

Overigens is driekwart van de verzekerden sinds 2006, toen de nieuwe zorgverzekeringswet werd ingevoerd, nog niet overgestapt van zorgverzekeraar. Volgens ZN laat dat zien dat er heel wat tevreden klanten zijn. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

ANH Jansen

17 april 2013

Wisselen van risicodrager zegt helemaal niets over het wisselen van zorgverzekeraarsconcern!

De ene 'concurrentie' is de andere niet.

Lees de Vektis zorgthermometer en stel vast dat de verzekeraars niet hebben gepubliceerd hoeveel mensen binnen eenzelfde concern zijn gebleven; de risico drager wordt door Vektis gezien als een label/merk van een concern. De zorgthermometer laat netjes zien dat 1 concern tot wel 10 risico dragers kan uitbaten. Zie Achmea; de record houder. FBTO, DFZ, Avero, Zilveren Kruis e.d. zijn allen merken van eenzelfde moederbedrijf.

Zie VGZ. Zie CZ.

Hoeveel van die 1.2 miljoen zijn gewisseld tussen twee verschillende concerns is onbekend.

Daadwerkelijke concurrentie is tussen de concerns en daarover laat Vektis ons niets weten.

De reden laat zich raden; die is er niet.

Top