ACTUEEL

'Banen in thuiszorg voor vrijwillige nullijn'

Het kabinet praat met de thuiszorgorganisaties en de vakbonden over een vrijwillige nullijn voor de medewerkers in deze sector. In ruil daarvoor zouden dan zo veel mogelijk banen overeind blijven. Ingewijden hebben dat donderdag gezegd.

Door het beleid van het kabinet dreigen er volgens Abvakabo en andere vakbonden 100.000 banen te verdwijnen in de thuiszorg. Dat komt doordat het kabinet wil bezuinigen op het geld dat gemeenten krijgen voor thuiszorg aan ouderen en chronisch zieken en gehandicapten. Het gaat om ruim 1 miljard.

Vrijwillige nullijn

Volgens bronnen proberen de partijen er voor zaterdagmiddag uit te komen. De Federatieraad van de vakcentrale FNV, waarin de aangesloten bonden vertegenwoordigd zijn, beslist dan over het sociaal akkoord dat bonden, werkgevers en kabinet vorige week hebben gesloten. De Abvakabo dreigt tegen te stemmen als het banenverlies in de thuiszorg niet van tafel gaat. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bezorgd

20 april 2013

Zoveel opoffering (nullijn van tafel voor andere zorgwerknemers in ruil voor behoud van banen voor huishoudelijke zorg werknemers) voor andere werknemers terwijl het tij (politieke keuzes) al lang niet meer gekeerd kan worden. AbvaKabo FNV: Nu het nog mogelijk is, maak afspraken om te kijken hoe deze groep kwetsbare werknemers z.s.m. weer aan betaald werk geholpen kan worden. Kijk breder ipv vasthouden aan wat eens was.

Top