ACTUEEL

Medische staf ADRZ wil af van slechte pers

Medisch specialisten van het Zeeuwse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) hekelen de negatieve berichtgeving over het ziekenhuis. In een verklaring laten ze weten dat dit schadelijk en onnodig is, zo meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC).

“De medisch specialisten wijzen erop dat persisterende negatieve berichtgeving alom het vertrouwen van patiënten in het ziekenhuis schaadt”, aldus de medisch specialisten in de verklaring. De gewraakte berichtgeving heeft niet zozeer betrekking op de kwaliteit van de zorgverlening, als wel op de financiële positie van het ziekenhuis, waardoor er grote onzekerheid is over de voorgenomen nieuwbouw en de continuïteit van de ziekenhuiszorg op het eiland Walcheren.

Koers

“De medische staf blijft zich ten volle inzetten voor de juiste zorg aan alle Zeeuwse patiënten”, stellen de medisch specialisten. “De koers die al eerder is ingezet en waarbij de planbare zorg primair op Walcheren is gesitueerd en de acute en complexe zorg in Goes is een juiste keuze en blijft ook wat de medische staf betreft onveranderd.”

Samenwerking

Eerder deze week spraken de Statenfracties van CDA en Partij voor Zeeland (PvZ) in een gezamenlijke motie hun steun uit voor verdere samenwerking tussen ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en het ADRZ. Beide partijen verwachten vandaag in Provinciale Staten brede steun voor hun motie. In de verklaring laten de medisch specialisten weten de betrokkenheid van de lokale en provinciale politiek te waarderen.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 april 2013

De oplossing is simpel, zorgen dat je niet negatief in het nieuws kunt komen...

Top