ACTUEEL

OLVG sluit ok vanwege verdachte geur

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam heeft vrijdagochtend uit voorzorg alle operaties afgelast vanwege een vreemde, zoetige geur rondom de operatiekamers. Het ziekenhuis meldt dit op zijn website. Een operatiekamer staat gereed voor acute situaties.

De brandweer heeft na metingen op diverse plekken in het pand nog geen oorzaak kunnen vinden van de geur. Het ziekenhuis zelf en de spoedeisende hulp blijven open en ook ambulances worden weer toegelaten. Eerder op de dag werden die nog naar andere ziekenhuizen zoals het AMC en VU ziekenhuis gestuurd.

Uitwijken

Hoewel de 50 geplande operaties voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld, verwacht het OLVG niet dat patiënten naar andere ziekenhuizen hoeven uit te wijken voor hun ingrepen. Dringende operaties zijn volgens een zegsvrouw niet uitgevoerd. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 april 2013

Iedereen weet wie op de OK wiet en of harddrugs gebruiken. Hoezo een vreemde zoetige geur? I.i.g. hebben 50 patienten geen tragische gevolgen ondervonden.

Ahum...het beste ziekenhuis van Nederland...

Anoniem

20 april 2013

#1 Wat een onzin en verdachtmaking. Ook de brandweer en het lab konden de geurstof niet traceren.
Toch dient elke factor onderzocht. Zelfs terroristische aanslagen in deze tijd met code oranje. De nationaal terrorisme bestrijding zou ook zijn ingelicht.
Het 'grapje' gaat dat er oude lijken in de directiekamer uit de kast komen.
De realiteit is dat we 50 patienten teleur moesten stellen waaronder enkelen met een hoge urgentie. Om over financiële gevolgen nog maar ons verlies te nemen.

Marieke Dorst

20 april 2013

Er werken veel Aziaten ( Turken) in het OLVG. Die ruiken zoet. Dat is wetenschappelijk bewezen door laboranten van het OLVG.

Bovenstaande suggesties zijn niets anders als jaloezie signalen van het AMC VU Lucas etc

Fijn zoet weekend allemaal en was je yoni dames, voorkom kruis infecties met onze dokters ( vooral in de lift)

Top