ACTUEEL

FNV wil komende week nog een zorgakkoord

Tijdens de Federatieraad van vakcentrale FNV hebben de aangesloten bonden een oproep gedaan om snel een akkoord te sluiten dat zoveel mogelijk ontslagen in de thuiszorg voorkomt. Voor volgend weekeinde zou er een akkoord over de bezuinigingen in de thuiszorg moeten zijn, zo is zaterdag de boodschap aan de onderhandelende partijen.

De gesprekken over dit zorgakkoord zijn nog bezig. Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk vreest dat door de bezuinigingsplannen van het kabinet 100.000 mensen in de thuiszorg hun baan verliezen. Zij stelde vrijdagavond voor om medewerkers in de zorg komend jaar een deel van hun loonsverhoging in te laten leveren om de werkgelegenheid overeind te houden.

Voorstel Van Rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) kwam zaterdagochtend met een ander voorstel. Daarin zouden hooguit 30.000 banen verdwijnen, komen meer ouderen in aanmerking voor een plekje in een verzorgingshuis en de aanpassingen worden op een andere manier gefinancierd.

Abvakabo vindt ook dit bod nog onvoldoende, omdat “vrijwel de helft van de thuiszorg onderuit wordt gehaald”. De bond onderhandelt verder en wijst op de voordelen van haar eigen voorstel. “Het kabinet kan hiermee de thuiszorg behouden, terwijl het geen cent extra kost. Het komt nu aan op de politieke wil van dit kabinet”, aldus Van Brenk. (ANP)

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Dr. Boonstra

21 april 2013

Terecht dat er 100.000 mensen uitvliegen. Het begrotingstekort moet nu gestopt. De euro moet gered worden anders gaat heel Europa failliet door een gewisse oorlog op hetcontinent. Iemand moet dan de prijs betalen. Maar zo erg is het niet dat de thuiszorg de rekening krijgt, hun hulp is niet nodig voor mensen mensen met een Balkeenende norm inkomen. Die worden hooguit dement als ze in de belastingparadijs landen gaan wonen waar ze hun leven lang hun vermogen hebben geparkeerd. En wie neemt het ze kwalijk in het land met de hoogste belastingtarieven.

Het wordt tijd dat de hele thuiszorg wordt afgeschaft. Eens komt er een eind aan de opgelegde solidariteit door links Nederland waardoor het echte hardwerkende bevolkingsdeel wat WIJ immers zijn al jaren door de eigen overheid is bestolen. Nu komen wij eindelijk zelf eens aan de beurt om te leven als god in Frankrijk. De uitkeringstrekkers moeten maar eens de handen uit de mouwen steken. Wij hebben tenminste ons bezit verdiend en al genoeg ingeleverd.

Bovendien is het beroep van thuiswerker natuurlijk gewoon een veredeld huisvrouwen bestaan met de absurde inkomens van soms wel 1500 euro per maand voor een beetje afwassen en stofzuigen en een pilletje verstrekken aan mensen die ook zelf kunnen lezen behalve dan de allochtonen

A Grotius

22 april 2013

Van Rijn , jouw akkoord is OK
Geef niet toe aan die waardeloze FNV ze overvragen
er moet bezuinigd worden

A Grotius

22 april 2013

Van Rijn , jouw akkoord is OK
Geef niet toe aan die waardeloze FNV ze overvragen
er moet bezuinigd worden

Be zorgd

22 april 2013

Het beschikbare geld moet verdeeld worden.
Indien het nu toch aan de thuiszorg (hh-zorg) besteed wordt, zal er volgend jaar alsnog een harde bezuiniging volgen. Het zal uitstel van executie blijken te zijn. Door wie deze zorg georganiseerd wordt vind ik geen halszaak.
Wel vind ik dat degenen die door deze zorg langer thuis kunnen blijven wonen, en een laag inkomen hebben, deze zorg vergoed moeten krijgen. Degenen met voldoende inkomen, mogen het zelf betalen. Inkomensafhankelijk maken z.s.m. ook de zorgpremie.

Anoniem

22 april 2013

Dr.? Boonstra
Kunt u als God in Frankrijk leven als uw ouders, zonder thuiszorg, met hun broek vol pies en poep thuis zitten? Zijn uw kinderen bereid om u te verzorgen, hun baan op te zeggen, als u in de toekomst nog meer de weg kwijt bent?
U vindt het terecht dat 100.000 thuiszorgers eruit vliegen, en tegelijkertijd dat uitkeringstrekkers de handen uit de mouwen moeten steken? Mwah.

Sterkte met uw frustraties.

Dr. Boonstra

22 april 2013

#5 Het spijt me voor u maar uw geschetste toekomstscenario komt in onze kringen niet voor. Mocht ik een niet goed funksionerende sluitspier ontwikkelen heb ik altijd nog mijn partner die mij desnoods buiten alle kanalen om een zachte dood kan toedienen in een gepaste ambiance voor mijn niveau.
De dames uit de thuiszorg hebben blijkbaar altijd PvdA gestemd die helaas de VVD heeft ingepalmd met hun modieuze gekakel waardoor ons familievermogen nu enkele fondsenwerving behoeft.
Wat mij betreft is Rutte ontaard in de beste socialistische premier ooit en daarom moet hij eerst maar eens aantonen dat de volledige thuiszorg ( lees thuis-graaiende dames) niet door onze ondernemers, c.q. werkgevers elite is betaald.
Wij geven de macht toch echt niet uit handen zolang het gewone plebs weigert om de handen uit de mouwen te steken. Ik ben wel specialist begrijpt u dat? Nee, dat zult u nooit begrijpen wel offers wij aan de samenleving hebben gebracht.
Gaat u ook alstublieft achter het aanrecht terug mens.
De VVD zal herrijzen uit de juiste as en het is afgelopen met de democratie. Nederland moet terug naar de feodale verhoudingen want toen hadden wij het beter, veel beter, in onze familie die stamt uit de bankwereld en werkgeverswereld. Ik wens u veel poep en pies ongemakken.

Dr. Boonstra

22 april 2013

Overigens vind ik het antwoord van van Rijn niet OK. Die hele ABVA KABO is een stel lapswanzen wie enige genot erin schijnt te bestaan ons vrije ondernemers in de zorg te hinderen. Deze asociale club dient met terugwerkende kracht aangevallen te worden in haar zogenaamde sociale programma voor de rechter. Bezorg ze duizelingwekkende claims dan zullen we hun eens een poepie laten ruiken om in de woorden van de anonieme looser 5 te denken.
Het land behoort geregeerd te worden door mensen van mijn niveau die creatief de zogenaamde verzorgingsstaat , dat foeilelijke linkse ideaal met hun allochtonen geflirt, uit de weg weten te ruimen voordat we allemaal failliet zouden gaan.
Van Rijn waar zijn de echte VOC ballen gebleven man? Een beetje die linkse huisvrouwen niet durven aanpakken?

Ben jij nou een VVDer? Kom op, eruit met dat linkse werkschuwe tuig, desnoods met illegaal (verbaal) geweld in de media. De tijd van oeverloos polderen zoals dat tegemwoordig genoemd wordt is voorbij. Er moeten nu zaken worden gedaan en geen gefrustreerde werkloze huisvrouwen in een werkgelegenheids project worden geduwd want de thuiszorg is niets anders. Deporteer ook gelijk al die allochtonen naar hun thuislanden die hier onze opgebouwde welvaart komen opeten tegen minimale inspanning hunnerzijds. Bah, wat een rot links land is dit geworden waar elk ontzag voor mensen als ik wordt weggezet als reactionair verzet tegen de onvermijdelijke instorting van ons mooie kapitaalkrachtige land door VVDers als Rutte en die slaapzak van een Knotte van de Nederlandse bank of die asocialist van een Dysselbloem.
Mijn advies is D66, de enige partij die niet nodeloos het lijden wil verlengen voor onze getergde beroepsgroep maar onvrijwillige euthanasie durft bepleiten voor de minder mentaal bedeelden wat PvdAers nou eenmaal zijn.

Top