ACTUEEL

Gemeenten voelen zich gepasseerd bij zorgakkoord

Voorzitter Annemarie Jorritsma van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) eist dat de gemeenten worden betrokken bij de totstandkoming van het zorgakkoord, waar kabinet werkgevers en vakbonden over praten. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Jorritsma  vindt dat de gemeenten moeten aanschuiven omdat ze uiteindelijk bestuurlijk verantwoordelijk zullen zijn voor een groot deel van de inhoud. “Het is volstrekt verkeerd om ons niet bestuurlijk te betrekken in deze onderhandelingen", aldus VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma in Binnenlands Bestuur. “Gemeenten hebben grote verantwoordelijkheden voor belangrijke delen van de zorg. Dat aandeel wordt de komende jaren alleen nog maar groter. Wij zijn bestuurlijk verantwoordelijk en horen dus ook als bestuurder aan die tafel te zitten.''

Niet uitgenodigd

Een woordvoerster van de VNG stelt in Binnenlands Bestuur dat de VNG eerder al informeel “tot op hoog niveau'' heeft aangegeven betrokken te willen worden bij de onderhandelingen, maar heeft dat dit niet geresulteerd in een uitnodiging.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 april 2013

Mw Jorritsma trapt met open ogen in de door de VVD opgezette val van bestuursverantwoordelijkheid en niet participeren. Je blijft lachen met dit 'kabinet' waar vrouwen de mannen compleet in een lentecrisis weten te storten.

Trek nog een blik BV's open Marie? Of een blik ZZPers? Mwah, het polderen komt nooit meer terug beste Marie. Ook jij heb je beste tijd gehad dankzij die fijne werkgevers partij van jou, je geestverwanten in 070. Heb je nog steeds zonnecellen op je dak, ik bedoel natuurlijk hersencellen onder je dak?
Hou je veilig meid!
Grappig die code die ik moet invullen:
JorEU

Top