ACTUEEL

Ambulancemedewerkers leggen werk neer

Ambulancemedewerkers breiden hun acties de komende weken uit met werkonderbrekingen. Woensdag wordt in Almere en Lelystad om 12.30 uur het werk voor 2 uur neergelegd. Daarna zal dit ook op andere plaatsen gebeuren, meldde Abvakabo FNV maandag.

In maart 2013 liepen de cao-onderhandelingen stuk. Pijnpunten zijn onder meer het loon, werkgelegenheidsgaranties en de roosters. De medewerkers vinden dat ze te vaak onder druk moeten werken, waardoor regels en richtlijnen moeten worden overtreden.

Eerdere acties

Ambulancemedewerkers voerden eerder al actie door meer tijd te nemen om patiënten voor te lichten, voor het reinigen van bijvoorbeeld de brancards in de ambulance en zich beter te houden aan de snelheidslimieten.

De acties vinden overigens uitsluitend plaats bij geplande ritten en niet tijdens de acute uitruk. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 april 2013

Als de privatisering niet wordt teruggedraaid is er geen hoop meer voor een integere gezondheidszorg gebaseerd op evidence based wetenschappelijk onderzoek. Met alle verschrikkelijke maatschappelijke gevolgen van dien voor de honderdduizenden werkers in de zorg die met hart en ziel willen dienen en met vreugde hun beroep willen uitoefenen en het wel gaat om de gezondheid van aan hun zorgen toevertrouwde patienten.

De ambulance mensen hebben samen met de bonden het grootste gelijk te gaan staken en directies van 'bedrijven' die alleen nog maar naar de financiële staat kijken op hun stommen computerschermen en op grond daarvan menen te moeten handelen zullen door het hele volk aan de schandpaal gaan hangen. De Nederlandse premiebetalers zijn het spuugzat te betalen voor een kleine rijke medische elite die over de ruggen van mensen op de werkvloer zich schaamteloos 'zeggenschap' en geld toe-eigenen dat van de gemeenschap is.

Weg met zorgondernemers die met leugens en bedrog hun koninkrijkje denken te kunnen bouwen.
Terug naar de wortels van de zorg en die liggen niet bij de beurzen.

En die zorgondernemer die een collega bedreigd heeft met de woorden 'ik maak je kapot' mag wel oppassen dat zijn woorden niet terugkeren op zijn eigen hoofd. En een minister die zegt geen ziekenhuizen te willen redden zal nog dit jaar haar politieke macht worden afgenomen door mensen wier nagel aan de pink meer waard is als haar schandalige opmerkingen over de levens van duizenden die in die ziekenhuizen werken.

Lach maar Mark Rutte met je VVD...men maakte ook muziek toen de Titanic ten onder ging.Top