ACTUEEL

Na 3 jaar duidelijkheid over maagoperaties

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt dinsdag bekend wat de uitkomst is van het strafrechtelijk onderzoek naar een voormalige maagchirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Nick R. wordt verdacht van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Er zijn 17 aangiftes tegen de chirurg gedaan; in zes gevallen gaat het om nabestaanden van patiënten die na een maagverkleiningsoperatie zijn overleden en elf mensen die zeggen dat ze ernstig letsel hebben overgehouden.

Brief

Het OM heeft de nabestaanden en de ex-patiënten inmiddels per brief op de hoogte gebracht van de uitkomst van het onderzoek. Een aantal van hen heeft te horen gekregen dat er in hun geval geen strafrechtelijke vervolging komt. Dinsdag krijgen zij het volledige verhaal te horen tijdens een informatiebijeenkomst. Het onderzoek naar R. heeft ruim 3 jaar geduurd. Volgens het OM gaat het om ,,een complexe medische zaak''.

R. werd in 2009 door het Scheper Ziekenhuis ontslagen. In 2011 verloor hij zijn BIG-registratie, waardoor hij niet meer als arts mag werken. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr. R. M. Dalmijn

23 april 2013

Boeiend; massale onrust, een vloed aan televisie programma's , achtervolgingen in het Buitenland, tientallen dossiers, tranen en veel verdriet, dit alles teruggebracht tot 1 casus op basis van 1 gaasje. En dat alles in een strafrechtproces! Uitspraak? Vaderlijk woord van de ongetwijfeld vrouwelijke rechter zonder strafoplegging. Ben benieuwd wat de Publieke Opinie hiervan opsteekt.

Collega van

23 april 2013

Inderdaad Mr Dalmijn. De echte schurken zijn leep genoeg om buiten schot te blijven. Nederland op weg naar de verdoemenis, op basis van 1 gaasje. Wie zou je hebben geloofd als je dt amper een decennia zou zeggen dat te gebeuren zou staan?

Maar waar blijven de collegaas van deze man? Ieder voor zich? Tot ze zelf het slachtoffer worden van de media hetze tegen artsen die ook niet erom hebben gevraagd geassisteerd te worden door een zuster die een gaasje verkeerd heeft geteld. En die werkt gewoon door!

Top