ACTUEEL

Novae start alcoholverslavingskliniek in Emmen

Novae start per 6 mei een verslavingskliniek in Emmen die zich specifiek richt op werkende mensen met een alcoholprobleem. De behandelingen vinden ’s avond en in het weekend plaats en via e-health, zodat het werk van de cliënten geen hinder ondervindt.

De kliniek is gevestigd in Emmen. Het ambulante aanbod is in Emmen, Groningen en Drachten. Volgens Novae sluit het aanbod van de reguliere verslavingszorg en dure particuliere klinieken niet aan op de doelgroep. Volgens Novae heeft 5 procent van de beroepsbevolking functioneringsproblemen door overmatig alcoholgebruik. Zij hebben volgens Novae behoefte hebben aan een effectieve behandeling met minimale onderbreking van werk en privéleven. De organisatie zegt bewezen methodieken uit de verslavingszorg te gebruiken en te werken met e-health.

Samenwerking

Novae is een samenwerking tussen VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) en Omale. Novae maakt gebruik van de kennis en expertise van VNN en van de kennis van klantgerichte bedrijfsvoering in de zorg van Omale.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top